Funkcja Usuwanie konta daje Ci pełną kontrolę nad swoim kontem, umożliwiając trwałe usunięcie swojego profilu z Aplikacji World ID.
Czy usunięcie konta to to samo, co usunięcie danych?
Nie. Ważne jest, aby rozróżnić usunięcie konta od usunięcia danych, ponieważ każde z nich ma inne przeznaczenie.
Usunięcie danych („Wyczyść dane opcjonalne”) polega na usunięciu danych osobowych, takich jak dane profilu, opcjonalna analityka oraz powiadomienia push, a także obrazów twarzy i obrazów tęczówki przekazanych do celów szkoleniowych, przy jednoczesnym zachowaniu dostępu do aplikacji World ID.
Natomiast usunięcie konta trwale usuwa konto World ID użytkownika, powodując utratę dostępu do wszystkich aplikacji, kopii zapasowych i funkcji powiązanych z tym kontem. Obejmuje to również dostęp do aplikacji World ID, ponieważ na poziomie konta nie ma rozdzielenia między aplikacjami – użytkownik ma tylko jedno konto, współdzielone przez obie aplikacje. W rezultacie usunięcie konta w jednej aplikacji wpływa także na dostęp do drugiej.
Usunięcie konta z aplikacji World ID spowoduje także usunięcie Twoich kopii zapasowych i kluczy prywatnych, co obejmuje również World Money.
Usunięcie konta
Aby złożyć wniosek o trwałe usunięcie konta, wykonaj następujące kroki:
- Stuknij swoje zdjęcie profilowe w lewym górnym rogu.
- Wybierz opcję Prywatność & Bezpieczeństwo
- Kliknij Usuń konto.
- Następnie zostaniesz poproszony o potwierdzenie swojego wyboru. Stuknij Potwierdź usunięcie konta, aby kontynuować.
Co się dzieje po potwierdzeniu usunięcia?
- Proces usuwania może potrwać do 30 dni.
- Otrzymasz tylko jedno potwierdzenie, zawierające znacznik czasu żądania. Zachowaj je dla swojej dokumentacji.
- Po potwierdzeniu możesz odinstalować Aplikację World ID ze swojego urządzenia.
Możesz zachować swoją kopię zapasową, jeśli planujesz w przyszłości korzystać z aplikacji World ID. Jednak jeśli usuniesz kopię zapasową, Twoje konto nie będzie możliwe do odzyskania.
Jeśli masz żądanie dotyczące danych osobowych wykraczające poza usunięcie danych opcjonalnych, zapoznaj się z naszym artykułem Gdzie mogę złożyć wniosek o dostęp do danych osobowych?, aby uzyskać wskazówki.
Jakie dane są usuwane?
Po usunięciu konta następujące dane nie będą już dostępne:
- Informacje o profilu
- Dane konta
- Powiadomienia push
- Dane opcjonalne wykorzystywane do szkolenia modeli
- World ID
Wyjątki od usunięcia konta
W ramach naszych zobowiązań prawnych i zapewnienia zgodności istnieje jeden istotny wyjątek od procesu usuwania konta. Użytkownicy oznaczeni jako oszuści otrzymają powiadomienie, że nie możemy usunąć ich informacji ze względów bezpieczeństwa.
Jeśli masz więcej pytań dotyczących szczegółów usuniętych danych po usunięciu konta, skontaktuj się z nami przez nasz Portal Prywatności.
Co się stanie, jeśli chcę usunąć swoje dane i utracę dostęp do aplikacji World ID?
Jeśli chcesz usunąć dane z aplikacji World ID, ale nie możesz uzyskać do niej dostępu, możesz poprosić o pomoc nasz Zespół wsparcia za pośrednictwem aplikacji lub przez nasze oficjalne kanały wsparcia w mediach społecznościowych, aby spróbować przywrócić dostęp do swojego konta. Po odzyskaniu dostępu możesz wykonać powyższe kroki, aby usunąć swoje dane.
Jeśli nie udało Ci się usunąć danych przez aplikację i jesteś nieaktywnym użytkownikiem przez ponad dwadzieścia cztery miesiące, zadbamy o to, aby Twoje dane zostały usunięte w ramach naszych okresowych procedur usuwania danych. Dbamy w ten sposób o oczyszczenie naszych baz danych z informacji, które nie są już niezbędne do przechowywania lub przetwarzania.
Tłumaczenia mogą się nieznacznie różnić od oryginalnej treści w języku angielskim. W przypadku jakichkolwiek rozbieżności, dla uzyskania najdokładniejszych informacji zalecamy zapoznanie się z angielską wersją artykułu.