Wsparcie

Centrum pomocy World ID

Jak usunąć moje dane?

Możesz usunąć niektóre ze swoich opcjonalnych danych , nadal mając możliwość korzystania z aplikacji World ID. Twoje opcjonalne dane obejmują:

  • Dane profilu (nazwa użytkownika, zdjęcie profilowe)
  • Opcjonalna analityka i powiadomienia push
  • Dobroczynność danych (przekazane obrazy)
  • Dobroczynność danych (przekazane obrazy)

 

Aby usunąć opcjonalne dane:

1. Stuknij w swoje zdjęcie profilowe w lewym górnym rogu.

2. Przewiń w dół i wybierz opcję Prywatność & Bezpieczeństwo.

  • W tym miejscu znajdują się wszystkie niezbędne opcje związane z zarządzaniem kontem.

3. Stuknij Wyczyść opcjonalne dane.

4. Przejrzyj i wybierz dane, które chcesz usunąć. Upewnij się, że akceptujesz utratę tych danych. Zaznacz pole, aby potwierdzić, że ta operacja jest nieodwracalna i że danych nie będzie można odzyskać po usunięciu.

5. Gdy będziesz gotowy, potwierdź tę operację, stukając Potwierdź usunięcie danych.

7. Po złożeniu żądania usunięcia zostanie wyświetlony status Zażądano. Status zmieni się na Usunięto, gdy operacja zostanie zakończona.

Realizacja usunięcia Twoich danych we wszystkich naszych systemach może potrwać do 30 dni. Gdy tylko otrzymasz potwierdzenie usunięcia danych, możesz odinstalować aplikację World ID ze swojego urządzenia.

To od Ciebie zależy, czy chcesz zachować kopię zapasową, aby w przyszłości uzyskać dostęp do aplikacji World ID. Pamiętaj, że jeśli zdecydujesz się usunąć kopię zapasową, Twoje obecne konto nie będzie mogło zostać odzyskane.

Jeśli masz prośbę dotyczącą danych osobowych, która wykracza poza usunięcie danych opcjonalnych, zapoznaj się z naszymi artykułami: Jak usunąć swoje konto? albo Gdzie zgłosić prośbę o dane osobowe?, aby uzyskać wskazówki.

 

Jakie dane są usuwane w ramach tej czynności?

Gdy poprosisz o usunięcie danych, usuwamy wszelkie informacje osobiste powiązane z Twoim kontem, takie jak nazwa użytkownika i zdjęcie profilowe (jeśli zostało dodane do konta) i nie stracisz dostępu do aplikacji World ID. Pozostałe informacje są usuwane poprzez funkcję usuwania konta (takie jak klucze publiczne i klucze prywatne oraz kopie zapasowe danych).

 

Jaka jest różnica między usunięciem danych a usunięciem konta?

Usunięcie danych polega na usunięciu określonych informacji osobistych (np. Twojej nazwy użytkownika), jednocześnie pozwalając Ci zachować dostęp do aplikacji World ID. Natomiast usunięcie konta oznacza trwałe usunięcie Twojego konta, co skutkuje utratą całego dostępu do aplikacji i jej funkcji.

Pamiętaj, że obie funkcje są zautomatyzowane i Twoje dane lub konto zostaną usunięte natychmiastowo.

 

Co się stanie, jeśli chcę usunąć moje dane i utracę dostęp do aplikacji World ID?

Jeśli chcesz usunąć dane z aplikacji World ID, ale nie masz do niej dostępu, możesz poprosić o pomoc nasz Zespół wsparcia przez aplikację, lub przez nasze oficjalne kanały wsparcia w social media, aby spróbować odzyskać dostęp do konta. Po odzyskaniu dostępu możesz postępować według powyższych kroków, aby usunąć swoje dane.

Jeśli nie udało Ci się usunąć danych przez aplikację i jesteś nieaktywnym użytkownikiem od ponad dwudziestu czterech miesięcy, zawsze upewnimy się, że Twoje dane zostaną usunięte podczas naszych okresowych procedur usuwania danych. Dzięki temu procesowi dbamy o usuwanie z naszych baz danych informacji, których nie trzeba już przechowywać ani przetwarzać.

 


Tłumaczenia mogą się nieznacznie różnić od oryginalnej treści w języku angielskim. W przypadku jakichkolwiek rozbieżności, dla uzyskania najdokładniejszych informacji zalecamy zapoznanie się z angielską wersją artykułu.

Udostępnij

Czy ten artykuł był pomocny?

Liczba użytkowników, którzy uważają ten artykuł za przydatny: 0 z 0

Odkryj sieć prawdziwych ludzi.

Przejdź do aplikacji World ID